تحلیل گران معتقدند که این اعتراضات می تواند معیاری برای ارزیابی تنش ها در جامعه چین باشد
اعتراضات گسترده به ایجاد آلودگی زیست محیطی در شهر کوی دونگ در چین، مقامات آن کشور را وادار کرد تا به طور موقت از پروژه احداث شبکه فاضلاب صنعتی در آن شهر صرفنظر کنند.
براساس گزارش های دریافتی، هزاران معترض با دست زدن به راهپیمایی در خیابان های شهر کوی دونگ با پروژه احداث شبکه فاضلاب صنعتی در این شهر مخالفت کردند.
گفته شده معترضان با واژگون کردن اتومبیل ها و حمله به دفاتر دولت محلی مدارک و اسناد این دفاتر را از پنجره ها به بیرون پرتاب کردند.
در جریان این اعتراضات، تظاهر کنندگان اقلامی نظیر شراب را که اغلب ادعا می شود به عنوان رشوه توسط مقامات دریافت می شود، از دفاتر دولتی ضبط کردند.
به گفته معترضان این شبکه فاضلاب صنعتی باعث آلودگی و سمی شدن آبهای ساحلی خواهد شد.
مقامات محلی با به تعلیق درآوردن این پروژه در صدد برآمدند تا معترضان خشمگین را آرام کنند.
اما معترضان این اقدام دولت را رد کرده و گفته اند اگر دولت واقعا خواستار متوقف شدن این پروژه است باید از همان ابتدا این کار را انجام می داد و در این مرحله انجام هر گونه اقدامی دیر است.
چین پس از سه دهه رشد سریع اقتصادی، شاهد اعتراضات گسترده نسبت به تخریب محیط زیست بوده است.
اوایل ماه جاری، طرح های مربوط به ایجاد یک کارخانه مس در استان سیچوان، پس از درگیری میان پلیس و مخالفان متوقف شد.
گفته شده در اینگونه اعتراض ها، لحن معترضان هر روز صریحتر می شود و اعتراضات آنها اغلب سازماندهی بهتری پیدا می کند و موثرتر میشود.
تحلیلگران معتقدند که این اعتراضات، می تواند برای حزب کمونیست که خود را برای انتقال رهبری آماده می کند، معیاری مناسب برای ارزیابی تنش ها در جامعه باشد.